Windmolenpark in Houten

Dagelijks wordt er negatieve media-aandacht besteed aan het windmolenpark in Houten, terecht of onterecht?

De laatste dagen is het mij opgevallen dat er in diverse media aandacht wordt besteed aan het onlangs in het gebruik genomen windmolenpark in Houten. Zo is er bij veel woningen er veel last van slagschuduw, dit is schaduw van de roterende wieken als de zon onder een bepaalde hoek op de windmolen schijnt. Dit is zeer onaangenaam en om u een idee te geven wat het effect hiervan is heeft een inwoner uit Houten hiervan een filmpje gemaakt link. Gelukkig is dit niet het hele jaar door want in de zomer staat de zon te hoog om slagschaduw te veroorzaken.

Opvallender en absurder is het feit dat men aan de hand van een app op zijn/haar smartphone of tablet kan zien wat de actuele energieopbrengst is van deze 3 windmolens. Erg prettig en makkelijk zou je zeggen echter moet de informatie die daarop gegeven wordt wel kloppen. Onlangs verscheen in de media dat de informatieverstrekking vanuit Eneco niet klopt met de werkelijkheid zo is op youtube te zien dat de de opgewekte elektra niet klopt aangezien 2 van de 3 windmolens stil staan. Link Zulke incidenten (zo zullen we ze maar noemen) dragen niet bij in het vertrouwen in windenergie. De komende jaren zullen er duizenden windmolens bijkomen en wie online diverse artikelen leest komt er achter dat deze giga molens lang niet zo rendabel zijn als wordt voorgeschoteld. Eerder schreef één van onze klanten een brief voor de telegraaf waarin hij zei dat de 18 miljard subsidie aan windmolens beter evenredig verdeeld kan worden aan bv. zonne-energie (zonnepanelen) en windenergie. Link

Green Recovery is wellicht een tikkeltje bevooroordeeld maar wij geloven toch echt heilig in zonne-energie. De zonnepanelen die elektra opwekken op de daken van de woningen van consumenten of bedrijven hebben gewoon veel meer voordelen t.o.v. windenergie:

  1. Langere levensduur
  2. Verhoudingsgewijs goedkoper in aanschaf
  3. vergt weinig onderhoud
  4. Consumenten en bedrijven kunnen (deels) onafhankelijk worden
  5. Geen last van slagschaduw of geluid

Wij wensen de bewoners van Houten veel sterkte en hopen dat Eneco/gemeente de nodige aanpassingen zal doen.

Green Recovery

Windmolens Houten


Windmolens Houten, Green Recovery, Den Dolder, Showroom, Zonne-energie, Zonnepanelen