Wat zijn de voordelen van zonnepanelen / zonne-energie

Ik wil wel graag zonnepanelen maar wat voor voordelen heb ik eigenlijk?

Een veel gestelde vraag van particulieren die aan het overwegen zijn om zonnepanelen aan te schaffen zijn de voordelen wat een zonnestroom systeem met zich mee brengt. In deze blog van Green Recovery proberen wij u in het kort uit te leggen welke dit o.a. zijn.

Zonnepanelen wekken stroom op waardoor u (gedeeltelijk) onafhankelijk bent.

Herinnert u zich de prijzen van elektra 10 jaar geleden nog? De prijzen lagen toen zo’n 25% lager dan nu en de voorspelling is dat de prijzen van de energiebelasting flink zullen stijgen de komende jaren. Het is dus heel aantrekkelijk als u hier (gedeeltelijk) niet in mee hoeft te gaan. De toekomstige prijsstijgingen van elektra en energiebelastingen zullen aanzienlijk zijn, de aanschaf van zonnepanelen zal uw vaste lasten drastisch verlagen.

Zonnepanelen zorgen ervoor dat uw woning in een gunstiger energielabel terecht komt

In 2014-2015 krijgt elke woning in Nederland een indicatief energielabel, hiermee zullen woningen net zoals auto’s en elektrische huishoudelijke apparaten een label krijgen gebaseerd op het energieverbruik. Green Recovery heeft hier al eerder een blog over geschreven welke u hier vindt. Uw gemeentelijke belastingen worden uiteindelijke gekoppeld aan uw energielabel, heeft een slecht label dan betaalt u fors meer dan iemand met een groen A label. Naast o.a. dubbelglas en spouwisolatie zullen zonnepanelen uw woning een groener dus beter energielabel opleveren.

Zonne-energie voor een schoner milieu

Naast de financiƫle voordelen draagt zonne-energie ook bij aan een beter milieu. U wekt zelf uw energie op en daarvoor hoeven o.a. de vervuilende kolencentrales minder kolen te verbranden. U geeft als eigenaar van een zonnestroom systeem het goede voorbeeld, vele zullen u volgende.

Interessante tijd om in zonnepanelen te stappen

Momenteel is het zeer interessant om in zonnestroom te investeren, de prijzen zijn laag en de technologie zal de komende jaren niet drastisch veranderen. Er zullen nieuwe technologieƫn op de markt komen maar die zullen te kostbaar zijn, wij Nederlanders willen toch vaak een korte terugverdientijd. Momenteel verdient u een zonnestroom installatie in ongeveer 8-9 jaar terug.

BTW op uw zonne-energie installatie is terug te vragen

Momenteel kunnen consumenten de BTW terugvorderen van de volledige installatie, dit omdat zij kunnen worden aangezien als producent en dus ondernemer zijn. Meer hierover leest u hier.

Voordelen zonne-energie / zonnepanelen.


Wat zijn de voordelen van zonnepanelen en zonne-energie. Waarom zonnepanelen aanschaffen, chinese zonnepanelen, Green Recovery Showroom, Utrecht, Den Dolder, Soest, Zeist, Leusden, Amersfoort, Btw teruggave, goedkope zonnepanelen