zonnepanelen, Green Recovery, duurzaam, sportvereniging

 

Sportverenigingen kunnen ook in aanmerking komen voor een SDE+ subsidie.

De Stimulering Duurzame Energieproductie is er omdat bedrijven vaak meer betalen voor duurzame energie dan voor grijze energie. Deze subsidie zorgt er voor dat het wel rendabel is voor sportverenigingen om te verduurzamen. De overheid heeft deze subsidie dus ontwikkeld om de productie van duurzame energie te stimuleren.

Wanneer komt een sportvereniging in aanmerking voor de SDE+ subsidie?

Om in aanmerking te komen voor de Stimulering Duurzame Energieproductie subsidie moeten sportverenigingen een van deze duurzame praktijken uitvoeren. Een sportvereniging kan eigen hernieuwbare elektriciteit opwekken, hernieuwbaar gas produceren of eigen warmte en/of elektriciteit opwekken. Sportverenigingen zoals tennisverenigingen, voetbalen verenigingen of hockey verenigingen verdienen een compensatie voor het helpen aan een beter milieu.

Welke eisen staan gepaard aan de SDE+ subsidie?

Het verschilt per sportvereniging aan welke eisen voor de SDE+ subsidie te voldoen dit ligt namelijk aan de sportvereniging. Bij een aanvraag bij een vermogen van 500 kWp moet een sportvereniging een haalbaarheidsstudie bijleveren van het project wat ze hebben staan. Maakt een sportvereniging gebruik van windenergie moet het een windrapport leveren bij de aanvraag van de SDE+ subsidie om te voorkomen dat er misbruik word gemaakt van deze regeling. Ook kan de SDE+ subsidie maar in een bepaalde periode worden aangevraagd deze loopt van 31 Maart 09:00 tot 17 December 17:00 2015.

Voorbeeld berekening SDE+ subsidie bij een bepaalde fase.

SDE+ subsidie, Green Recovery, zonne-energie, groen

Bij een aanvraag met fase 8 hoort een basisbedrag van 0,14 euro cent hier trekt men het correctie bedrag vanaf dat vast is gesteld op 0,053 euro cent voor 2015 dit komt uit of 0,087 euro cent per kWp anders gezien als 87mHw. Het maximale aantal voor de vollasturen in 2015 staat vast op 1000 dit maal de maximale subsidiale jaarproductie van 27kWp. Dus 27×1000-27000kWp=27mWh. 27×87=2349 euro bij een maximale jaarproductie x de maximale vollasturen met een fase 8.

Lukt de aanvraag van de SDE+ subsidie u niet zelf?

Green Recovery heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan op het gebied van duurzame energie zo kunnen we sportverenigingen dus ook helpen bij de aanvraag van de voordelen die hier bij komen kijken. Ook voor verdere vragen kunt u bij ons terecht of u kunt langskomen in ons informatie centrum op de Fornheselaan 6 E&G in Den Dolder.

Subsidie voor zonne-energie
Goede investering
Duurzaam

Maak nu een afspraak bij ons Experience Center in Leusden.

Wat is uw naam?
Wat is uw emailadres?
Wat is uw voorkeursdatum van de afspraak?
Wat is uw voorkeurstijdstip van de afspraak?

Uw afspraakaanvraag is succesvol verzonden.

×

Er is iets fout gegaan. Probeer het later alstublieft opnieuw.

×