Kennisbank: Wat zijn Lumen

Wat zijn Lumen

Wanneer met tegenwoordig een Led lamp koopt worden er in grote letters op de verpakking het aantal Lumen neergezet. Uit eigen onderzoek is gebleken dat consumenten en bedrijven vaak geen idee hebben wat hier mee wordt bedoeld terwijl dit toch relevante informatie is voor iemand die b.v. zijn traditionele gloeilampen wilt vervangen.

Met lumen wordt de lichtsterkte per watt uitgedrukt, hoe meer lumen je hebt hoe hoger de wattage en omgekeerd. Het maakt niet uit of het gaat om E27 (grote fitting) E14 (kleine fitting) of Led spots GU10 (vervanger halogeen) indien het Led is geven ze ongeveer 80 Lumen per watt.

Dit is puur theoretisch, in de praktijk blijkt de ene 600 Lumen lamp de andere 600 Lumen lamp niet te zijn. Het is daarom erg ingewikkeld om blindelings een Led lamp te kopen die uw traditionele verlichting vervangt. Hoeveel Lumen heeft bijvoorbeeld een ouderwets halogeen spotje van 40 Watt? En hoe komt het dat de vervanger, een Led spot van 5 Watt, bij het ene merk 250 Lumen en bij het andere merk 320 Lumen geeft. Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit erg lastig is voor u en hebben daarom een perfecte oplossing voor de geïnteresseerden die door een overvloed aan informatie door de bomen het bos niet meer zien.
In ons experience centrum kunt u vele typen Led verlichting bekijken en kunnen wij u haarfijn uitleggen hoeveel Lumen een bepaalde Led lamp heeft en kunt u ze vergelijken. U kunt ons bezoeken in Den Dolder (nabij Zeist, Utrecht en Amersfoort).

Wij kunnen zowel consumenten, bedrijven maar ook Scholen en vve’s advies geven op het gebied van Led verlichting. Wij reizen een aantal keer per jaar naar China en gaan daar op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen en bezoeken onze leveranciers en bekijken hoe de producten gemaakt worden en controleren ze op kwaliteit. Bij ons vindt u altijd een goede kwaliteit voor een zeer scherpe prijs.

E27 Led lamp met 380 Lumen


Wat zijn Lumen, E27 Grote fitting Led lamp, Green Recovery Den Dolder, Soest, Zeist, Bilthoven, Baarn, Leusden, Amersfoort, Nijkerk, Webshop

s

Experience Center

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen? Maak dan een afspraak in ons Experience Center

Afspraak maken

Webshop

Wilt u direct groene producten, zoals LED Lampen of Zonnepanelen, bestellen? Dan kunt altijd terecht in onze webshop.

Bezoek de webshop

Meer over de producten van Green Recovery