Kennisbank: Veel voorkomende fouten met Led

Sluit nooit een Led lamp aan op dezelfde groep als TL-verlichting:

Een veel gemaakte fout door gebrek aan informatievoorziening naar de consument toe is dat de Led lamp wordt aangesloten op dezelfde groep als de TL-verlichting. Indien dit gebeurt dan zal de levensduur van de Led lamp, en dan maakt het niet uit of het een E27 een E14 of een GU10 lamp is, drastisch verlagen. dit komt omdat een ouderwetse TL lamp werk met een zogenaamd ‘starter’ deze zorgt ervoor dat de TL lamp aan springt maar zorgt er tevens voor dat er op groep heel veel spikes komen, dit is een soort van ‘vervuiling’ van het net op die groep. ┬áHet stukje elektronica in een Led lamp welke zorgt dat er van 220 volt bv. 4 volt wordt gemaakt krijgt al die spikes te verwerken en daardoor is de kans aanzienlijk groot dat de levensduur van de Led lamp verminderd.

 

Kijk goed naar uw oude dimmer:

Indien u uw Led verlichting wilt dimmen moet altijd naar 2 zaken kijken. Is mijn lamp dimbaar en vanaf hoeveel watt gaat mijn dimmer werken. Veel traditionele dimmers die bv. halogeen dimmen die starten met dimmen vanaf 80 watt. Indien u bv. 1 Led lamp van 7 watt op deze dimmer zet dan zal de dimmer verkeerde signalen geven naar de Led lamp en kan het zijn dat de levensduur van de Led lamp aanzienlijk korter wordt. Het beste kunt u een speciale Led dimmer kopen, deze dimmen allereerst op een andere manier welke beter voor de Led lamp is en beginnen te dimmen vanaf een lagere wattage.

 

Mocht u technische vragen hebben over verlichting of zich af vragen of u het goed heeft aangesloten dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Green Recovery beschikt ook over een showroom / experience center waar consumenten en bedrijven langs kunnen komen voor al hun vragen op het gebied van Led verlichting en Zonne-energie.

Foto Led TL


Led tube Green Recovery, Webshop, Showroom led verlichting, Den Dolder, Zeist, Utrecht

s

Experience Center

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen? Maak dan een afspraak in ons Experience Center

Afspraak maken

Webshop

Wilt u direct groene producten, zoals LED Lampen of Zonnepanelen, bestellen? Dan kunt altijd terecht in onze webshop.

Bezoek de webshop

Meer over de producten van Green Recovery