Kennisbank: Led verlichting

Led Verlichting

Led verlichting zijn op het moment de meest efficiënte lampen te vinden op de markt. Echter weten veel consumenten niet precies hoe een Led lamp werkt. Led verlichting heeft bewezen kostbare manier van verlichting te zijn. Gemiddeld verbruikt Led verlichting zo ‘n 80% minder energie en blijft zo’n 25 maal de de levensduur dan de traditionele lamp. Wat veel consumenten tegenstaat bij de aanschaf van Led verlichting is de initiële betaalde prijs voor Led verlichting. Een Led lamp kan zo twee tot zes keer duurder zijn dan een traditionele lamp. Dit kan tot hoge kosten oplopen, wanneer men alle lampen in een pand vervangt met Led verlichting. Echter vanwege de besparing en lange levensloop van Led verlichting zult u uiteindelijk altijd besparen.

Definitie

“Light emitting diode” is waar de afkorting Led vandaan komt.  Een diode is een elektrische component, middels twee terminals wordt er vanuit deze diode elektriciteit geleid één richting op. In het peertje schijnt er dan een helder licht vanwege deze elektrische stroom. Deze diodes worden in verschillende technologieën gebruikt, zoals in radio’s, televisies, en computers als component voor elektrische geleiding.

Hoe werkt een Led lamp?

Twee verschillende soorten halfgeleiders worden tegen elkaar geplaatst. Er zijn 2 halfgeleiders waarvan één van het N-type is, deze heeft een negatieve lading en de andere halfgeleider heeft P-type en deze heeft een positieve lading. Indien er stroom door de halfgeleiders wordt gestuurd op de KNAP manier, kathode negatief, anode positief dan zal er licht uit Als er een stroom in de juiste zin wordt gestuurd (knap: kathode negatief anode positief),dan zenden de elektroden uiteindelijk licht uit.

s

Experience Center

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen? Maak dan een afspraak in ons Experience Center

Afspraak maken

Webshop

Wilt u direct groene producten, zoals LED Lampen of Zonnepanelen, bestellen? Dan kunt altijd terecht in onze webshop.

Bezoek de webshop

Meer over de producten van Green Recovery