Green Recovery geeft interactieve presentaties op scholen (zonnepanelen, bespaartips)

Green Recovery gaat bespaarcollege’s geven op diverse basisscholen in de regio

Green Recovery zal zich de komende maanden in gaan zetten om de volgende generatie (de nieuwe kartrekkers) bewust te maken van de energieverspilling en wat hier aan gedaan kan worden. Zo zullen wij kinderen aan de hand van simpele tips bewust maken dat ze met gemak €0.01 per kwartier, dat klinkt niet veel maar op jaarbasis kan een gezin zonder iets te investeren al €350,- besparen. En met die besparing kan met weer investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen en Led verlichting. Aan de hand van interactie laten wij de kinderen zelf oplossingen bedenken om thuis minder energie te verspillen. De achterliggende gedachte is dat scholen, welke een maatschappelijke functie hebben, ook hun steentje bij gaan dragen aan energie besparing. Daarnaast hopen wij dat de kinderen thuis een aantal tips gaan overbrengen op hun ouders, als dat lukt is het doel van de workshop geslaagd.

Naast de bespaartips zullen wij de leerlingen maar ook de docenten meer vertellen over hoeveel energie er gemiddeld verbruikt wordt, wat de verschillende huishoudelijke apparaten verbruiken en hoe we daar slimmer mee om kunnen gaan. Eigenlijk moet een leerling de jaarafrekening van de ouder kunnen begrijpen en in één oogopslag kunnen zien of er teveel energie wordt verbruikt of dat het klopt t.o.v. de gezinssamenstelling en de grote van de woning. Zaken zoals Led verlichting en zonnepanelen zullen ook de revue passeren omdat dit energiebesparende investeringen zijn waar deze generatie veel mee te maken zal krijgen.

Tevens zullen wij de school aan een korte inspectie onderwerpen en kijken hoe er gemakkelijk een slag geslagen kan worden op het vlak van energie besparen. Zo kan het voor een school interessant zijn om gebruikt te maken van zonne-energie door middel van zonnepanelen. Ook kan er gekeken worden naar de verlichting, zijn er bijvoorbeeld veel 50Watt halogeen spotjes die vervangen kunnen worden. Als laatste nodigen wij de docenten en de directie uit in ons experience centrum in Den Dolder (tussen Utrecht en Amersfoort) om zo kennis in te winnen over besparen, zonnepanelen, Led verlichting en warmtepompen en deze over te dragen aan de leerlingen van de basisschool.

Informatiecentrum / showroom Green Recovery voor scholen

Green Recovery, bespaartips, scholen, zonnepanelen, zonne-energie, showroom, Den Dolder, Zeist, Utecht, Amersfoort, Led verlichting, MilieuZonne-energie, besparen, basisscholen, workshops, besparen, Green Recovery, zonnepanelen, warmtepompen, Led, lampen, informatiecentrum, tips, Utrecht, Zeist, Soest, Baarn, Leusden, Barneveld, Spakenburg