Extra belasting op kraanwater?

De consument wordt verder uitgeknepen en moet extra belasting op kraanwater gaan betalen

Dat de overheid de consument als melkkoe gebruikt die steeds verder wordt uitgeknepen dat wisten wel allang. Echter nemen de maatregelen om extra geld in schatkist te krijgen nu wel extreme vormen aan. De overheid gaat extra belasting heffing op kraanwater, oftewel een eerste levensbehoefte! Aangezien water een levensbehoefte is lijkt mij het voor de hand liggend dat de overheid dit zo licht mogelijk moet belasten. Een gemiddeld huishouden gaat er op jaarbasis €20,- op achteruit.

Waar Green Recovery zich zorgen overmaakt is dat de overheid op zulke essentiële en noodzakelijke zaken extra belasting gaat heffen. Green Recovery voorspelt dat op zeer korte termijn alle woningen en bedrijfspanden worden voorzien van een energie label. Eenzelfde label zoals wij die ook bij auto’s kennen. De huizen die slecht geïsoleerd zijn en dus veel energie verbruiken komen in een slecht energielabel terecht en zullen in de vorm van een verhoogde gemeentebelasting op een verkapte manier een ‘boete’ moeten betalen. Aangezien er in Nederland zeer veel voor-oorlogse woningen zijn zal dit de nieuwe melkkoe kunnen worden van de overheid. Aan de andere kant zullen woningen die zeer goed presteren wellicht wat financiële voordelen behalen omdat ze zo duurzaam zijn. Woningen die bijvoorbeeld in een C label zitten kunnen door relatief goedkope en kostenbesparende zaken zoals zonnepanelen en Led verlichting te installeren verschuiven naar een A label. Zo ga je jaarlijks niet minder betalen voor de gemeentebelasting maar zal je ook veel besparen op je elektra rekening en zal je niet of minder onderhevig zijn aan prijsstijgingen van de energiebelastingen en accijnzen.

De overheid zal ergens nieuwe inkomsten vandaan moeten halen en zal alles op duurzaam en milieu gooien en dat de vervuiler moet betalen. Wij van Green Recovery kunnen u helpen en adviseren om hieraan wat tegen te doen.

Green Recovery