De Energie Investering Aftrek ook voor MKB/bedrijven.

MKB. Green Recovery, zonnepanelen , EIA

Wat houdt de EIA in? Het doel van de energie-investeringsaftrek is het stimuleren van investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen of in duurzame energie. De EIA is een fiscale aftrekregeling. De regeling biedt direct financieel voordeel aan ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Behalve de afschrijving is van de investering van deze bedrijfsmiddelen 41,5% extra aftrekbaar van de fiscale winst.

Wanneer komen bedrijven in aanmerking voor de Energie Investering Aftrek?

De overheid heeft bepaalde eisen gesteld aan de Energie Investerings Aftrek waar MKB/bedrijven zich aan moeten houden willen ze in aanmerking komen voor de fiscale voordelen. Deze eisen staan opgesomd onder de volgende alinea.

De eisen voor MKB/bedrijven om in aanmerking te komen voor de EIA regeling

De eisen waaraan een bedrijf zich moet houden voor ze in aanmerking komen voor de Energie Investerings Aftrek zijn als volgt. Een bedrijf moet vennootschaps belasting betalen en uw investering moet op de energielijst staan van de overheid. Uw gebruikte bedrijfsmiddel moet uniek zijn en het melden van uw bedrijfsmiddel is ook van essentieel belang. Het bedrag waar u de EIA voor aanvraagt moet liggen tussen de 2500 euro en de 119 miljoen euro en als laatste moet uw onderneming in Nederland, Curacao, Sint- Maarten of de BES-eilanden liggen.

Het berekenen van de Energie Investerings Aftrek voor uw bedrijf gaat als volgt.

Er is een 5 stappen plan vastgesteld voor het berekenen van de EIA voor uw bedrijf. Als eerste moet de energie besparing voor uw MKB/bedrijf worden uitgerekend deze moet u omzetten naar de normale grijze energie prijzen. Vervolgens moet u weten wat de volledige kosten van uw investering waren. Zodra u de kosten van uw investering heeft berekend kunt u de besparingsnorm uitrekenen door het uitgerekende grijze energie prijs te delen door de totale investeringskosten. Als laatste vergelijkt u de besparingsnorm met de uitkomsten van de energie prijslijst als deze overeenkomen komt u in aanmerking voor de Energie Investerings Aftrek.

Problemen met het berekenen van uw EIA voordeel?

EIA, Green Recovery, Duurzaam, zonnepaneel

Green Recovery wilt zijn klanten zo goed mogelijk van dienst zijn dus helpen wij u ook graag bij het aanvragen van de fiscale voor uw bedrijf. Wij snappen dat alle bijkomsten die hierbij komen verwarend kunnen zijn voor u als MKB/bedrijf. Mocht u nog andere vragen hebben betreffende duurzame energie dan helpen wij u daar ook graag mee verder. U kunt ook een keer langskomen in ons informatie centrum gelegen in Den Dolder op de Fornheselaan 6 E&G.

Groene stroom
EIA regeling
Voordelige investering

Maak nu een afspraak bij ons Experience Center in Leusden.

Wat is uw naam?
Wat is uw emailadres?
Wat is uw voorkeursdatum van de afspraak?
Wat is uw voorkeurstijdstip van de afspraak?

Uw afspraakaanvraag is succesvol verzonden.

×

Er is iets fout gegaan. Probeer het later alstublieft opnieuw.

×