Energie Investering Aftrek regeling voor agrarische bedrijven.

Wat is de Energie Investering Aftrek regeling?

Agrarisch, zonnepanelen, investeren, Green Recovery

Het doel van de Energie Investerings Aftrek is het stimuleren van investeringen in energie besparende agrarische middelen en duurzame energie. De Energie Investerings Aftrek is een fiscale aftrekregeling. De regeling is vastgesteld om direct financieƫle voordelen te geven aan ondernemers die investeren in energie besparende agrarische middelen en duurzame energie. Behalve de afschrijving is van de investering van deze bedrijfsmiddelen 41,5% aftrekbaar van de fiscale winst.

Wanneer komt uw agrarisch bedrijf in aanmerking voor de Energie Investering Aftrek regeling?

Om in aanmerking te komen voor de Energie Investerings Aftrek moet je aan de eisen voldoen die zijn gesteld door de overheid. Hier onder volgend de eisen die tegen over de EIA staan.

Wat zijn de eisen voor een agrarisch bedrijf om in aanmerking te komen voor de EIA regeling.

De eisen die uw akkerbouw of veeteeld moet voldoen om in aanmerking te komen voor de EIA zijn als volgt. Uw komt in aanmerking voor de Energie Investerings Aftrek als u ondernemer bent in Nederland, Curacao, Sint- Maarten of de BES-eilanden. Ook moet u inkomsten belasting betalen en uw investering moet op de energie lijst staan. Het bedrijfsmiddel dat u gebruikt mag niet eerder zijn gebruikt anders ontvangt u ook geen EIA regeling en u moet uw bedrijfsmiddel op tijd melden. Als laatste moet het meldingsbedrag minimaal 2500 euro zijn en maximaal 119 miljoen euro zijn.

Hoe berekent u de Energie Investerings Aftrek voor uw bedrijf.

Als eerste moet u uw energie besparing uitrekenen, vervolgens moet u dit omzetten in reguliere prijzen hier staat een omrekenfactor voor op ROV.nl. Als derde moeten de kosten van uw investering worden berekend dit zijn alle kosten die nodig waren om uw investering te realiseren. Vervolgens berekend u de besparingsnorm door de prijs van grijze energie te delen door uw investeringsbedrag. Als laatste vergelijkt u de uitkomst met de uitkomsten op de energie prijslijst als deze overeen komt dan komt u in aanmerking voor een Energie Investerings Aftrek Regeling.

Heeft u problemen met het aanvragen van de EIA voor uw agrarisch bedrijf?

EIA regeling, agrarisch, groenestroom, Green Recovery

Green recovery helpt u graag bij het aanvragen van de Energie Investerings Aftrek voor uw bedrijf. Wij hebben door de jaren heen flink wat ervaring op gedaan op het gebied van duurzame energie daarom kunnen wij u helpen met vragen of opmerkingen die u eventueel heeft. U kunt ook langskomen bij ons informatie centrum in Den Dolder gelegen op de Fornheselaan 6 E&G.

Groene energie
EIA regeling
Investeren

Maak nu een afspraak bij ons Experience Center in Leusden.

Wat is uw naam?
Wat is uw emailadres?
Wat is uw voorkeursdatum van de afspraak?
Wat is uw voorkeurstijdstip van de afspraak?

Uw afspraakaanvraag is succesvol verzonden.

×

Er is iets fout gegaan. Probeer het later alstublieft opnieuw.

×