Scholen

Zonnepanelen op scholen geeft het goede voorbeeld aan de leerlingen!

Steeds vaker zien we dat er op scholen zonnepanelen worden geïnstalleerd. In de eerste plaats omdat scholen zeer veel energie verbruiken en door het installeren van zonnepanelen hier flink op kunnen besparen. Daarnaast hebben scholen vaak platte daken en kunnen de panelen perfect op het zuiden geplaatst worden waardoor een hoog rendement gerealiseerd wordt.

Wij horen steeds meer argumenten waarom scholen het een zonnepanelen op het dak van hun pand moeten plaatsen, waaronder:

  1. De school geeft het goede voorbeeld aan de volgende generatie;
  2. Relatief gemakkelijk besparen op de energienota;
  3. De school heeft een maatschappelijk functie, omwonende kunnen zich laten voorlichten over duurzame energie.

Dit zijn slechts enkele veel gehoorde voorbeelden waarom een school zonnepanelen zou moeten overwegen. Green Recovery denk graag mee met scholen over hoe de school een educatief thema kan koppelen aan de zonne-energie installatie. Zo kan een school in de aula een groot scherm monteren waar constant de hoeveelheid opgewekte energie op kan worden getoond. Daarnaast kunnen er op hetzelfde display verschillende vergelijkingen worden getoond waaronder Co2 reductie. Het is belangrijk om de scholieren zich bewust te laten zijn dat ‘groene’ energie noodzakelijk is.

Wij van Green Recovery hebben een experience center in Den Dolder (nabij Utrecht, Zeist, Leusden en Amersfoort) waar schooldirecties maar ook leerlingen langs kunnen komen. Hier kunnen wij alles laten zien op het gebied van zonne-energie. Tevens kunnen wij u en de kinderen meenemen naar ons platte dak en uitleggen hoe een zonnepanelen, Led verlichting en andere duurzame technieken werken.

Maak een afspraak of kom vrijblijvend langs.

 

foto’s zonnepanelen scholen

zonnepanelen op scholen, zonne-energie scholen Green Recovery Den Dolder, Zeist, Leusden, Utrecht, Amersfoort, Soest, Bilthoven, Spakenburg

Afspraak maken

Experience Center

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen? Maak dan een afspraak in ons Experience Center

Afspraak maken

Webshop

Wilt u direct groene producten, zoals LED Lampen of Zonnepanelen, bestellen? Dan kunt altijd terecht in onze webshop.

Bezoek de webshop

Meer over de producten van Green Recovery