Zonnepanelen voor VVE

Duurzame energie d.m.v. zonnepanelen met een VVE?

Green Recovery krijgt vaak de vraag wat de mogelijkheden zijn voor (grote) VVE’s op het gebied van duurzaamheid. Er zijn tal van opties; van het installeren van zonnepanelen op het dak tot het onderzoeken of het vervangen van de traditionele verlichting voor Led lampen rendabel is. Belangrijk is dat de technische commissie kijkt wat financieel het meest rendabel is. Vaak wordt er gekeken naar de verlichting maar de extra besparing t.o.v. de investering is in veel gevallen te verwaarlozen. Interessanter is om te kijken wat het totale elektra verbruik per jaar van o.a. de liften en verlichting is. Het kan zeer interessant zijn om zonnepanelen op het dak van een complex te plaatsen. Vaak hebben appartementen platte daken en is een installatie eenvoudig te installeren, daarnaast kan de opstelling bijna altijd op het zuiden gericht worden zodat het rendement maximaal is.

Tevens kunt u als VVE onbeperkt salderen wat betekent dat u onbeperkt opgewekte energie aan het net kan terugleveren en er later weer kan uithalen, dit wordt bijgehouden door een ‘slimme meter’ en de discrepantie wordt jaarlijks verrekend. Tot voor kort kon dit maximaal tot 5000KWh.

Voordelen van zonnepanelen op het dak van een VVE?

    1. Het opwekken van eigen energie;
    2. De servicekosten voor elektra algemene ruimte kunnen per appartement naar beneden;
    3. Onbeperkt salderen;
    4. Potentiele waardevermeerdering van het pand.

In Den Dolder (nabij Zeist, Utrecht) is Green Recovery’s Experience Centrum gevestigd waar wij VVE’s kunnen ontvangen en ze alles uit kunnen leggen over duurzame energie. Wij kunnen ons voorstellen dat het voor u als initiatiefnemer zeer interessant kan zijn om hier een open avond te organiseren of in het weekend een bijeenkomst te plannen. Wij verzorgen drankjes en hapjes en zullen u middels een presentatie de gewenste kennis aangaande het verduurzamen van uw gebouw bijbrengen.

 

Foto’s zonnepanelen VVE

Zonnepanelen VVE, advies VVE, zonne-energie VVE, Green Recovery, Den Dolder, Utrecht, Zeist, Amersfoort, Leusden

VVE zonnepanelen, Salderen VVE, zonne-energie VVE, Green Recovery Den Dolder, Utrecht, Zeist, Amersfoort, Bilthoven, Leusden


Experience Center

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen? Maak dan een afspraak in ons Experience Center

Afspraak maken

Webshop

Wilt u direct groene producten, zoals LED Lampen of Zonnepanelen, bestellen? Dan kunt altijd terecht in onze webshop.

Bezoek de webshop

Meer over de producten van Green Recovery