Nu is het de tijd om als particulier te investeren in zonnepanelen!

Wist u dat u tegenwoordig een zonnestroom installatie met gemiddeld 10 zonnepanelen al in 7 jaar kan terug verdienen? Dit zijn interessante rendementen en daarnaast draagt u uw steentje bij aan de milieu, hoe meer u zelf opwerkt hoe minder stroom er moet worden geproduceerd door o.a. vervuilende kolencentrales. Een gemiddeld gezin verbruikt op jaarbasis ongeveer 3600 KWh, bij een energieprijs van €0.23 bedragen de jaarlijkse kosten ongeveer €830. Het grootste deel van dit bedrag zijn energiebelastingen en de BTW. Met elke KWH die u zelf opwekt bespaart u dus €0.23, afhankelijk van de grote van uw dak en uw energie verbruik kunt u dus voor een heel groot deel zelfvoorzienend worden.

Zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee en daarom is het noodzakelijk dat het goed gemonteerd en geïnstalleerd wordt. Naast zonnepanelen hoort er bij een zonne-energie installatie ook een omvormer die van gelijkstroom wisselstroom maakt, deze zal men in de levenscyclus van 25 jaar wel 1 keer moeten vervangen. Wij beschouwen elke zonnestroom installatie als maatwerk, wij vinden goed advies erg belangrijk en zullen daarom altijd een dak nauwkeurig inmeten en de situatie ter plekke bekijken. Wij houden o.a. rekening met:

  • opstelling van de panelen
  • esthetiek
  • mogelijke schaduwvorming op de panelen
  • plaats waar de omvormer komt te hangen
  • de meterkast

Als we al deze zaken hebben geïnspecteerd dan kunnen wij u een goed advies geven waarin wij o.a. het rendement en de terugverdientijd van de zonne-energie installatie vermelden. Wij hebben in het midden van het land in Den Dolder (nabij Utrecht, Amersfoort en Zeist) een uniek experience centrum / showroom wij wij u alles kunnen laten zien op het gebied van zonne-energie, Led verlichting en pellet kachels. U kunt altijd vrijblijvend langskomen of online een afspraak maken.

Mocht u meer willen weten over zonne-energie en Led verlichting dan verwijs ik u graag door naar onze kennisbank.

Afspraak maken