Zonne-energie zakelijk

Steeds meer bedrijven zien in dat een zonne-energie installatie op het dak van het pand zeer interessant kan zijn als kosten besparing.

Het dak van een kantoorpand is vaak plat en daardoor erg geschikt voor een zonne-energie installatie. Op een plat dak is het immers mogelijk de  panelen perfect op het zuiden te richten. De voordelen die ondernemers momenteel krijgen wanneer zij een ‘groene’ investering doen zijn zeer aantrekkelijk.

Overzicht fiscale voordelen bij de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen zakelijk

  1. Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
  2. Energie-investeringsaftrek (EIA)
  3. Milieu-investeringsaftrek (MIA)
  4. Willekeurige afschrijving milieu investeringen (VAMIL)

Al deze fiscale voordelen kunnen het zeer interessant maken om uw bedrijfspand te verduurzamen. Een bedrijf met een zonne-energie installatie kan flink besparen op de energie-kosten en met alle fiscale voordelen kan de terugverdientijd ook nog eens zeer kort zijn. Green Recovery prognosticeert dat een commerciële ruimt in de nabije toekomst een ‘energie-label’ opgeplakt krijgt en de gebruiker van dat pand zal in de vorm van een verkapte belasting moeten betalen naargelang de uitstoot/verbruik van het pand. Een vergelijkbaar principe als een auto. Oudere panden kunnen met de aanschaf van een zonne-energie systeem plots een paar labels opschuiven in de goede richting waardoor er minder belasting betaald moet worden. Dat gecombineerd met de besparing op de elektra rekening maakt het voor veel ondernemers een zeer interessante investering.

Green Recovery kan u als pandeigenaar of ondernemer alles uitleggen op het gebied van zonne-energie, wij hebben in Den Dolder (nabij Utrecht en Zeist) een experience centrum waar bedrijven alles te weten kunnen komen over zonne-energie. Wij kunnen u de verschillen in panelen uitleggen, laten zien hoe een systeem energie op werkt en u van A tot Z begeleiden in het fiscale traject.

 

foto’s zonnepanelen zakelijk van Green Recovery op bedrijfspand

Zonnepanelen zakelijk, zonne-energie bedrijven Green Recovery Den Dolder, Amersfoort, Utrecht, Zeist, Leusden, Soest, bilthoven

Zonnepanelen op bedrijfspand, zonnepanelen zakelijk, fiscale voordelen, Green Recovery, Den Dolder, Zeist, Utrecht, Leusden, Bilthoven, Amersfoort

Afspraak maken

Experience Center

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen? Maak dan een afspraak in ons Experience Center

Afspraak maken

Webshop

Wilt u direct groene producten, zoals LED Lampen of Zonnepanelen, bestellen? Dan kunt altijd terecht in onze webshop.

Bezoek de webshop

Meer over de producten van Green Recovery