Definitieve uitspraak importheffing Chinese zonnepanelen

Uitspraak regels rondom importheffing Chinese zonnepanelen.

Zojuist heeft de Europese Commissie besloten dat de afspraken over importheffingen op Chinese zonnepanelen 2 jaar wordt verlengd. De import van Chinese zonnepanelen ligt al enkele jaren onder vuur omdat Europese bedrijven die ook panelen maken spreken over oneerlijke concurrentie. De waarheid ligt volgens Green Recovery heel anders maar dat terzijde.

De importheffing is eigenlijk 2-ledig en betreft een minimum prijs en een exportquotum. 94 Chinese zonnepalen producenten mogen tegen een minimum prijs van €0.565 per watt een paneel exporteren, daarnaast hebben deze bedrijven een exportquotum en mogen per bedrijf een x aantal watt exporteren naar Europa. Is de exportquotum bereikt dan zullen deze Chinese bedrijven een importheffing uitgedrukt in procenten moeten betalen, deze varieert tussen de 27.3% en de 64.9%. Het is nog niet duidelijk wat uiteindelijk het percentage zal zijn indien ze de quotum bereikt hebben. Naast deze 94 bedrijven die een minimumprijs moeten betalen indien ze binnen de exportquotum blijven zijn er ook nog andere bedrijven, deze moeten tussen de 27.3% en de 64.9% heffing panelen op een zonnepaneel.

Het vreemde aan dit verhaal is dat Europa uiteindelijk aan het kortste eind trekt, een Chinees zonnepaneel is €15-€20 duurder geworden en dat geld gaat niet naar Europa maar blijft in China. Green Recovery komt regelmatig in China en weet dat de meeste bedrijven erg blij zijn met deze regeling echter is het voor de installateurs in Europa een kwalijke zaak, de consumenten kopen momenteel minder zonnepanelen omdat in hun beleving een systeem nu te kostbaar geworden is. Uiteindelijk kent deze importheffing maar 1 verliezer en dat is Europa. U moet overigens niet denken dat een zonnestroominstallatie nu duurder is geworden want zonnepanelen zijn maar 1/3 van het totale kostenplaatje, op een systeem van 10 panelen zullen de offerte prijzen zo’n €150,- hoger uitkomen dan voor de importheffing. Indien u naar aanleiding van dit artikel meer wilt weten over de situatie omtrent de importheffing kom dan langs op ons experience centrum / Showroom in Den Dolder (Utrecht, Amersfoort) of maak een afspraak.

Een goed en goedkoop zonnepaneel uit China van Green Recovery

Chinees zonnepaneel, importheffing zonnepanelen, zonne-energie, goedkoop, Green Recovery, Den Dolder, Amersfoort, Utrecht, Zeist, Barneveld, Maartensdijk, Spakenburg,Soest, Zeist