Zonnepanelen op het dak in Spakenburg / Bunschoten

Eind oktober 2013 heeft Green Recovery een zonne-energie installatie van 24 zonnepanelen geïnstalleerd op het platte dak van een bedrijf wat met natuurproducten werkt. De combinatie natuurproducten, zonne-energie is een gouden combinatie en de keuze was dan ook snel gemaakt om de pv-installatie aan te schaffen.

Voordat Green Recovery een offerte uit kon brengen zijn we eerst het dak gaan inmeten om te bepalen hoeveel zonnepanelen we kwijt kunnen en onder welke hoek we ze gaan plaatsen. Ook is het belangrijk dat we kijken of er geen obstakels zijn die schaduw kunnen geven aan de panelen want dat is slecht voor het rendement. Tevens hebben we gekeken naar de meterkast en gekeken waar de omvormer moet worden opgehangen en hoe de bekabeling moet lopen.

Voor de opstelling hebben we gekozen voor 3 rijen van 3 zonnepanelen en 3 rijen van 5 zonnepanelen. In totaal wekken deze 24 zonnepanelen 6000KWh piek op en gezien de gunstige ligging en de zonuren die er in Nederland zijn komt dit neer op ongeveer 5200KWh op jaarbasis. De panelen zijn onder een hoek van 15graden geplaatst i.v.m. de harde wind die in dat gebied kan opspelen en omdat we onder deze hoek te werken meer panelen konden installeren.

Type inverter/omvormer en zonnepanelen?

 1. De zonnepanelen zijn full black en hebben monokristallijne zonnecellen 250Watt
 2. De omvormer is van Suntellite en heeft 2 mppt tracker aan boord
 3. De montagematerialen zijn van Flatfix en er zijn 200 betontegels ballast gebruikt
 4. Dim-TD heeft op hoog niveau het systeem geïnstalleerd
 5. Foto’s zonnepanelen Spakenburg / Bunschoten


  Zonnepanelen Spakenburg, Bunschoten, Zonne-energie Green Recovery hoor rendement, Amersfoort, Baarn, Soest, Utrecht, Leusden

  Zonnepanelen Bunschoten, Spakenburg, Zonne-energie Green Recovery, Den Dolder, Leusden, Utrecht, Bilthoven, Nijkerk

  Green Recovery kan zowel Scholen, Bedrijven, VVE en particulieren professioneel adviseren op het gebied van zonne-energie. U kunt langs komen in ons experience centrum in Den Dolder (Nabij Utrecht, Zeist, Amersfoort en Baarn). Hier kunnen wij u ons eigen systeem laten zien en uitleggen hoe alles werkt. Ook voor Led verlichting kunt u bij ons terecht. Kom vrijblijvend langs of maar een afspraak.

  Maak een afspraak