Green Recovery bijna helemaal zelfvoorzienend met een zonne-energie installatie van 24 zonnepanelen

Zoals u wellicht weet hebben wij van Green Recovery een experience centrum in Den Dolder. Hier kunnen wij consumenten maar ook bedrijven, scholengemeenschappen en VVE’s laten zien hoe een pv-systeem werkt maar ook de verschillen in zonnepanelen laten zien. Om te laten zien hoe een systeem in de praktijk werkt hebben wij ervoor gekozen om op ons dak een pv-systeem van 24 panelen te installeren.

Het dak ligt niet ideaal op het zuiden maar zal op jaarbasis toch voldoende rendement opbrengen om voor 60-70% zelfvoorzienend te zijn. Daarnaast is het voor ons noodzakelijk omdat wij het systeem moeten kunnen demonstreren aan de geïnteresseerden. Het dak waarom de panelen geplaatst zijn is plat en heeft een redelijk oppervlakte, echter is deze door de omringende appartementen niet volledig te benutten en moesten wij rekening houden met de schaduw die de appartementen gedurende de dag geven.

Omdat wij de panelen op een plat dak monteren en we ze voor de bewoners vanaf de straatkant niet in het zicht wilden hebben staan de panelen onder een hoek van 20graden. Bij zonne-energie installaties die in het zicht zijn gebruiken wij altijd volledige zwarte panelen maar aangezien deze panelen niet in het zicht liggen hebben ze een zilvere backsheet. De 24 panelen hebben een opgeteld piekvermogen van 6000KWh wat gezien de ietwat ongelukkige ligging uitkomt op 4800KWh opbrengst per jaar.

Soort omvormer, zonnepanelen, montagemateriaal

  1. Zonnepanelen zijn monokristallijne zonnepanelen 250Watt van Ulica
  2. Omvormer is van Power-one Aurora 5000TL
  3. De montagematerialen zijn van Flatfix
  4. Dim-td heeft keurig de installatie verzorgd.

Foto’s zonnepanelen Green Recovery Den Dolder

Zonnepanelen Den Dolder, hoog rendement zonne-energie Green Recovery

zonne-energie Den Dolder, omvormer Green Recovery

Wilt u naar aanleiding van deze referentie samen met ons het dak op om te kijken hoe het systeem geïnstalleerd is en hoe de zonnepanelen werken, kom dan langs in ons informatie centrum of maak een afspraak.

Maak een afspraak