Een dak in Amersfoort vol met monokristallijne zonnepanelen

Soms bekijken wij een dak en hebben we een vermoeden hoeveel zonnepanelen er op zo’n dak kunnen, deze keer in Amersfoort hadden we ons daar aardig in vergist. Het dakoppervlak was zo groot dat er 5 panelen meer op konden dan wij in eerste instantie in hadden geschat. De ligging van het dak is heel erg goed en Green Recovery heeft het volledige dakoppervlak gebruikt om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. In totaal hebben wij 17 panelen ge├»nstalleerd en gezien aan de linkerkant van het dak een dakkapel van de buren zit gekozen voor een omvormer met 2 trackers om zo een slimme verdeling van de zonnepanelen te maken.

We hebben gekozen voor een landscape opstelling met 5 rijen van 3 zonnepanelen en 1 rij van 2 zonnepanelen. Omdat de zonnepanelen aan de straatkant liggen dus in het zicht hebben we geadviseerd om volledig zwarte monokristallijne zonnepanelen te plaatsen. Deze 17 stuks 270Watt zonnepanelen leveren een piekvermogen van 4590KWh wat gezien het aantal zonne-uren in Nederland uit zal komen op ongeveer 3900KWh opgewekte stroom op jaarbasis. De installatie is door onze installateur, Jerry, en de eigenaar gedaan en de omvormer is geplaatst op zolder.

Lijst welke zonnepanelen, omvormer etc…

    1. Monokristallijne zonnepanelen 270Watt All Black 17 stuks
    2. Omvormer van Suntellite met DC switch en 2 trackers
    3. Alle bevestigingsmaterialen zijn van Clickfit
    4. De installatie is door de eigenaar gedaan samen met Dim-TD

Foto dak met zonnepanelen in Amersfoort

Zonnepanelen Amersfoort Hoog rendement Monokristallijn Zonne-energie Den Dolder

Indien u ook interesse heeft in zonne-energie of u gewoon een aantal vragen heeft dan kunt u altijd bij ons langskomen in Den Dolder. Green Recovery heeft als enige in de regio een experience centrum waar wij klanten kunnen laten zien wat zonne-energie is en waar de verschillen in de verschillende panelen en omvormers in zitten, tevens kunt u voor alle vragen op het gebied van Led verlichting bij ons terecht. Ook voor VVE’s en scholengemeenschappen nemen wij alle zorg uit handen en kunnen volledige installaties aanbieden.

Maak een afspraak
Green Recovery