Dit dak met zonnepanelen in Leusden ligt PAL op het zuiden

Green Recovery heeft in Leusden een prachtige zonne-energie installatie afgeleverd waarvan het dak pal op het zuiden ligt. Voordat wij begonnen zijn met de installatie hebben wij eerst het dak ingemeten, aangezien er een dakraam zit moesten wij goed bekijken of we uitkwamen met de maten. Onze 270Watt monokristallijne zonnepanelen hebben een afwijkende maat, de lengte is korter dan de meeste panelen alleen is de breedte 6cm breder. Na het dak te hebben ingetekend en gekeken te hebben waar we de omvormer gingen hangen hebben we een afspraak gepland om de installatie uit te voeren. Green Recovery streeft er altijd naar om een installatie binnen een werkdag af te ronden.

We hebben gekozen voor een opstelling van 2 rijen van 4 panelen en 1 rij van 3 panelen. De zonnepanelen hebben geen last van schaduwvorming en het totale piekvermogen van deze 11 monokristallijne 270Watt All Black zonnepanelen zou uitkomen op 2970KWh. Aangezien het dak perfect op het zuiden ligt verwachten we een reƫle opbrengst van ongeveer 2600KWh stroom op jaarbasis. Hiermee is deze familie voor 2/3 zelfvoorzienend in hun elektra gebruik. Omdat we met een oneven aantal zonnepanelen werken hebben we gekozen voor een omvormer met 2 trackers. Een veel gemaakte fout is dat er op een omvormer met 1 tracker en 2 strings 2 rijen met een niet gelijk aantal panelen wordt aangesloten, hierdoor zal het rendement teruglopen.

Welke omvormer en zonnepanelen hebben wij gebruikt

 1. 11x monokristallijne zonnepanelen van 270Watt met een zwarte lijst en zwarte backsheet
 2. Een omvormer van Suntellite, de TL3300T (met 2 trackers)
 3. Het bevestigingsmateriaal is afkomstig van Clickfit
 4. De montage is professioneel uitgevoerd door Dim-TD
 5. Foto Zonnepanelen in Leusden

  Zonnepanelen Leusden Monokristallijn hoog rendement zonne-energie Green Recovery

  Wist u al dat Green Recovery een experience centrum heeft in Den Dolder. Hier kunt u terecht voor al u vragen op het gebied van zonne-energie maar ook voor Led verlichting. Green Recovery adviseert en regelt de hele installatie van A tot Z, ook voor bedrijven en VVE’s en Scholengemeenschappen. U kunt altijd vrijblijvend langskomen of een afspraak maken.

  Maak een afspraak

  Green Recovery