Dit bedrijfspand met 98 zonnepanelen in Leusden is zelfvoorzienend

Onlangs heeft Green Recovery op een plat dak 98 zonnepanelen geïnstalleerd. Een mooi project waarbij de eigenaar van het pand genoeg elektriciteit opwekt om in zijn behoefte te voldoen. Door 100% zelfvoorzienend te zijn is een consument of een bedrijf niet meer onderhevig aan prijsstijgingen van de energiemaatschappijen en dat kan op termijn flink meewegen in de kostenbesparing indien de prijzen verder zullen stijgen.

Voordat Green Recovery een systeem met zonnepanlen installeert hebben wij eerst goed gekeken wat de mogelijkheden zijn en wat de wensen van de klant zijn. U moet zich voorstellen dat het niet verstandig is om meer vermogen op het dak te plaatsen dan nodig. Daarnaast is het van cruciaal belang dat wij weten wat de maximale dak-belasting mag zijn, dit wordt uitgedrukt in kg per m2. Een pv-systeem kan op de meeste platte daken altijd geïnstalleerd worden alleen willen wij zeker weten dat er met extreme sneeuwval de constructie het extra gewicht kan dragen. Het energieverbruik van de eigenaar ligt op 21.000 KWh per jaar. Green Recovery heeft 98 panelen van 250 watt geadviseerd met een piekvermogen van 24500 KWh wat neerkomt op een reële opbrengst van 21.000 KWh.

We hebben gekozen voor een sectie van 28 mono kristallijne panelen met een 3 fasen omvormer. De andere sectie bestond uit 70 poly kristallijne panelen van 250 watt met ook een eigen 3 fasen omvormer. De installatie is gemonteerd met Flatfix en er zijn 14 rijen van 7 panelen gemaakt.

De verschillende onderdelen van het systeem

  1. 28x Mono kristallijne panelen van Ulica 250 Watt
  2. 70x Poly kristallijne panelen van Ulica 250 Watt
  3. 1x omvormer SMA STP 6000TL-20
  4. 1x omvormer SMA STP 15000TL-10
  5. Flatfix bevestigingsmateriaal + ballast 550x 30*30*4.5

De installatie heeft uiteindelijk 4,5 dagen in beslag genomen en het systeem werkt uitstekend.

foto’s zonnepanelen Leusden platte dak bedrijfspand

Zonnepanelen Leusden hoog rendement referentie 250watt Green Recovery

Zonne-energie Leusden 98 panelen plat dak zonnepanelen Green Recovery

Zonnepanelen referentie Leusden terugverdientijd kort Green Recovery

Pv-installatie Leusden Green Recovery Hoog rendement zonnepanelen

Wilt u ook een zonnepanelen op het dak van uw woning of bedrijfspand of een eerlijk en professioneel advies? Kom dan langs in ons unieke experience centrum/showroom in Den Dolder of neem contact met ons op.

Maak een afspraak
Green Recovery