16 Zonnepanelen op een plat dak in Bosch en Duin

In het begin van de zomer heeft Green Recovery een ingewikkelde installatie voltooid in het groene Bosch en Duin. Het betreft een plat dak met daarop zeer veel obstakels. Er zaten verschillende airco units op het dak, het warme terugwin systeem en verschillende ontluchtingspijpjes. Green Recovery meet altijd een dak in voordat wij een offerte uitbrengen en dat deden wij hier niet anders. Zoals u onderaan op de foto’s kan zien bestaat het dak uit verschillende vlakken en worden deze allemaal benut. We hebben verschillende eilandjes met zonnepanelen gemaakt een aangezien de opdrachtgever zoveel mogelijk panelen op z’n dak wilde hebben benutten wij alle ruimte.

We hebben 270 watt mono kristallijne ‘all black’ panelen gebruikt met 96 zonnecellen. Deze panelen hebben wat meer spanning waardoor je met de installatie aan de omvormer moet oppassen dat je niet over de maximale voltage per string gaat. Het voordeel van de wat hogere spanning is dat de omvormer eerder aanslaat. We hebben in dit geval gekozen voor een SMA omvormer en gebruiken de bevestigingsmaterialen van Flatfix. Het totale piekvermogen van deze 16 zonnepanelen is 4320KWh en gezien het gemiddeld aantal zonuren in Nederland zou dit betekenen dat deze pv-installatie een reĆ«el vermogen heeft van ongeveer 3700KWh.

Deze Pv-installatie bestond uit de volgende producten

 1. 16x mono kristallijne panelen van 270watt van Chinaland
 2. De omvormer is van SMA en is een SB3600TL-21
 3. De bevestigingsmaterialen zijn van Flatfix
 4. De installatie werd uitgevoerd door Dim-td uit achterveld
 5. Foto’s van de zonnepanelen in Bosch en Duin

  Zonnepanelen bosch en Duin hoog rendement monokristallijn Green Recovery

  Zonne-energie Bosch en Duin pv-systeem Green Recovery korte terugverdientijd

  Green Recovery heeft voor haar klanten een experience centrum in Den Dolder (nabij Utrecht en Zeist) waar wij zowel consumenten als bedrijven professioneel kunnen ontvangen en duidelijk kunnen laten zien wat zonne-energie is. Mocht u ook interesse hebben in zonne-energie of Led verlichting kom dan langs in onze showroom of maak een gerichte afspraak.

  Maak een afspraak
  Green Recovery