Alle woningen in Nederland krijgen een ‘indicatief’ energielabel

In Nederland krijgen woningbezitters in 2014 en 2015 een indicatief energielabel toegewezen

In het nieuwe energie akkoord welke vorig jaar door de overheid is opgesteld staat dat in 2014 en 2015 alle woningen in Nederland een indicatief energie label krijgen. U moet zich dat voorstellen zoals dit gedaan wordt met huishoudelijke apparaten zoals een wasmachine en televisie maar ook zoals auto’s een energie label hebben.

Voordat ik verder in ga op het energie label citeer ik een stuk tekst uit het energieakkoord:

Alle woningeigenaren en (ver)huurders die nog geen energielabel hebben, krijgen in 2014 en 2015 een indicatief energielabel van hun woning, op basis van een landelijke uniforme methodiek. Dit energielabel is een indicatie van de energieprestatie van een woning en dient voor bewustwording.

Zoals u wellicht weet zijn huishoudelijke apparaten met een slecht energie label veel minder zuinig. Koopt u bijvoorbeeld een droger met een ‘D’ label dan zal deze bijvoorbeeld 4KWh per droog beurt gebruiken, koopt u een droger met een A+ label dan verbruikt deze per droog beurt bijvoorbeeld 1,2KWh. Ook bij auto’s is de BPM gekoppeld aan het energielabel, wie een auto koopt met energielabel G zal veel meer BPM betalen dan iemand met energielabel A+.

Wij voorspellen dat dit zal op zeer korte termijn ook gaan gebeuren bij de woningen, indien uw woning een slecht energie label heeft dan zullen uw gemeentelijke belastingen een stuk hoger zijn dan wanneer u een energiezuinig huis heeft. De vervuiler betaald, dat zal het principe en de nieuwe melkkoe van de overheid worden. Gelukkig zijn er zat mogelijkheden om uw karakteristieke jaren 20 woning vrij te stellen van die ‘nieuwe belastingen’ u moet er voor zorgen dat u uit het slechte energie label komt en dat kan u doen door o.a. uw woning goed te isoleren, zonnepanelen te installeren en bijvoorbeeld uw ouderwetse gloei en halogeenlampen te vervangen voor Led.

Green Recovery

foto Green Recovery

Energielabel, Green Recovery, gemeentelijke belastingen, A label, isoleren, zonnepanelen, led verlichting, showroom Den Dolder, Utrecht, Baarn, Zeist, Soest, Amersfoort, Leusden, Bilthoven